Liqueur Cordial-Médoc, G. A. Jourde - Bordeaux (1907) door Leonetto Cappiello

 19,38 65,21

Leonetto Cappiello wordt beschouwd als de vader van de moderne affiches en billboards. Tijdens zijn leven heeft de Italiaanse kunstenaar meer dan 530 posters geproduceerd, die in felle kleuren zijn uitgevoerd. Hij werkte ook als illustrator en karikaturist. Cappiello woonde in Parijs, waar hij karikaturen maakte met een satirische en humoristische inslag voor het tijdschrift Le Rire en andere tijdschriften. In 1899 trok de affichekunstenaar voor het eerst de aandacht in La Revue blanche, een literair en artistiek tijdschrift waarvoor zijn hedendaagse Henri de Toulouse-Lautrec ook werken produceerde.

Tot op de dag van vandaag worden de werken van Capiello beschouwd als baanbrekend. Hun botte en heldere stijl wordt beschouwd als grensverleggend voor de gehele affichekunst van die tijd en is sinds de eeuwwisseling overgenomen door andere kunstenaars en tijdgenoten. In tegenstelling tot afficheschilders als Henri de Toulouse-Lautrec, Alphonse Mucha en Gustav Klimt, maakt Cappiello bewust geen gebruik van sierlijke en decoratieve elementen om het product of de persoon waarvoor reclame wordt gemaakt in het middelpunt van de totale compositie te plaatsen.

Liqueur Cordial-Médoc, G. A. Jourde - Bordeaux (1907) door Leonetto Cappiello

 19,38 65,21

Wat onze klanten zeggen

5/5
Wow! Wat een topkwaliteit! Altijd al een Van Gogh willen bezitten, gelukkig was deze een stuk betaalbaarder. ;-)
Francis M.
5/5
Top! Top! Top! Gekocht als cadeau voor mijn vriend en hij werd er laaiend enthousiast van. Snel geleverd, betalbaar en ongelofelijk scherpe print.
Lisa k.
5/5
Dankzij de grote variatie in werken en formaten was het super eenvoudig om de muren van ons nieuwe huis aan te kleden met kunst! Aanrader!
Tess V.
laat van je horen!
Snelle links