Noordpool (ca. 1869–1907) door Nijgh & Van Ditmar

 19,38 65,21

Als een van zijn vele activiteiten was Hendrik Nijgh in 1843 begonnen met het uitgeven van het Rotterdamsch staats-, handels-, nieuws- en advertentieblad, waarvan hij de titel in 1844 veranderde in Nieuwe Rotterdamsche Courant. Nijgh & Van Ditmar was oorspronkelijk gevestigd in Rotterdam, maar het gebouw daar werd op 14 mei 1940 platgebombardeerd. Directeur Doeke Zijlstra werd op diezelfde dag door een scherpschutter doodgeschoten. Onder leiding van de overgebleven directeur J.Th. Piek maakte de uitgeverij een doorstart vanuit vestigingen in Den Haag en Voorburg.

Nijgh & Van Ditmar ging begin jaren tachtig samenwerken met de eveneens Haagse uitgeverij Leopold, waarna ze in 1985 samen in handen kwamen van de Weekbladpers Groep (tegenwoordig WPG Uitgevers). Twee jaar later verhuisden de uitgeverijen naar Amsterdam.

Noordpool (ca. 1869–1907) door Nijgh & Van Ditmar

 19,38 65,21

Wat onze klanten zeggen

5/5
Wow! Wat een topkwaliteit! Altijd al een Van Gogh willen bezitten, gelukkig was deze een stuk betaalbaarder. ;-)
Francis M.
5/5
Top! Top! Top! Gekocht als cadeau voor mijn vriend en hij werd er laaiend enthousiast van. Snel geleverd, betalbaar en ongelofelijk scherpe print.
Lisa k.
5/5
Dankzij de grote variatie in werken en formaten was het super eenvoudig om de muren van ons nieuwe huis aan te kleden met kunst! Aanrader!
Tess V.
laat van je horen!
Snelle links